Om Herlev Basketball Klub

Herlev Basketball Klub blev stiftet i 1982 af Torben Starup og Søren “Topper” Hedegaard. Klubbens filosofi var udtrykt i mottoet “Herlev Basket – That’s Life”. Formålet var at skabe en klub, der kunne rumme både elite og bredde, individualitet og teamspirit, det sportslige og det sociale. Det krævede et samtidigt fokus på både elite- og ungdomsarbejde.

Herlev Basket 016

Den tostrengede strategi viste sig hurtigt at være en rigtig strategi for opnåelse af sportslig succes. Det fokuserede ungdomsarbejde har gennem tiderne udviklet så mange talentfulde spillere, at klubben har kunnet rekruttere fra egne rækker til eliteholdene og sikre Herlev Basket i toppen af dansk basket. Samtidig har klubbens ånd og det sociale liv tiltrukket mange talentfulde spillere fra andre klubber. Det var klubbens egne spillere, der sikrede dameholdet en plads i kvindernes bedste række og herrerne en plads i 1. division i 1999, hvilket for alvor forvandlede Herlev Basket til en eliteklub.

Herlev Basket 020

Bevægelsen fra amatør til eliteklub var stor. Kravene til trænere, spillere, ledere, organisation og økonomi blev skærpet, og der blev knoklet i for at imødekomme kravene. Efter et par år valgte klubben at indgå et elitesamarbejde med BMS og senere med BF Copenhagen (Herlev, BMS, Værløse, Farum, Alba). Alliancerne fik en selvstændig bestyrelse, der skulle stå for det sportslige, økonomiske og organisatoriske i forbindelse med eliteholdene. Formålet var, at bestyrelserne i moderklubberne kunne koncentrere sig om ungdomsarbejdet. Samarbejdet med de øvrige klubber var en stor sportslig succes med flere danmarksmesterskaber, landspokalfinaler og deltagelse i europæiske turneringer.

Men for Herlev Basket betød samarbejdet et brud på den tostrengede strategi, og det havde konsekvenser for klubbens sociale liv. Rollen som klubbens samlingspunkt, som førsteholdene tidligere havde haft, kunne de nye elitehold ikke leve op til. Spillerne var for langt væk til at kunne kaldes ’vores hold’, og det samlingspunkt var vanskeligt at erstatte.

Topper med drengespillere

Derfor etablerede klubben i 1998 to nye førstehold under navnet Gl. Herlev. Holdene blev startet op af gamle elitespillere, med det primære formål at give klubbens ungdomsspillere et seriøst alternativ til de absolutte elitehold i alliancen, der kun gav mulighed for de få.

I sammen takt som Gl. Herlev-holdene rykkede op divisionerne, steg klubbens ambitioner for holdene. I 2003 spillede damerne i 1.division og herrerne i 2.divison, og klubben var således godt rustet, da elitesamarbejdet med de øvrige klubber måtte ophøre i 2003. Succesen fortsatte i sæsonen 2004/2005 med flotte placeringer i Landspokalen til begge hold, damerne vandt endnu engang 1. division og herrerne sikrede sig oprykning til landets bedste række, Basketligaen.

Manglende lokal økonomisk støtte gjorde tilværelsen i Basketligaen umulig, og klubben valgte at nedprioritere seniorbasket på højeste plan.

herlev-basket-25 aars kage

En mislykket satsning med en serbisk træner kostede klubben mange penge, men endnu vigtigere gik vores talentfulde U 18 herrehold også i opløsning. Uden dette hold, hvoraf flere fungerede som ungdomstrænere, betød det, at vi måtte sende nye ungdomsspillere videre til naboklubben BMS.

I 2013 indledtes forhandlinger om et ungdomssamarbejde med BMS. Fra sæsonen 2014/15 er alle ungdomshold benævnt BMS HERLEV. Et frugtbart samarbejde er blevet påbegyndt!

13051594_904544086356222_8132756245217997142_n

Fra sæsonen 2016/17 er samarbejdet nu udvidet til at indbefatte Wolfpack.

14238108_1852841044944386_5820448593811090434_n